Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /var/www/kpluskpartner.dk/public_html/apps/controllers/router.php on line 8
Salgschefens 3 vigtige fokusområder
Ring til os: +45 53618016

Salgschefens 3 vigtige fokusområder


Jobbet som salgsleder er et af de mest spændende og udfordrende job i enhver salgsvirksomhed. Der stilles mange krav til den moderne salgsleder, som først og fremmest bliver målt på sin evne til at opnå optimale resultater gennem sine medarbejdere.

Hos K plus K har vi igennem de sidste mange år arbejdet sammen med mange forskellige salgsorganisationer og derigennem mødt mange dygtige og forskellige salgschefer og salgsledere. Der er mange fællestræk hos disse ledere. De har ofte et stort ”drive” og fokusere på fremdrift og taler ofte om nye tiltag, som skal sikre en bedre konkurrenceevne. De har travlt og specielt i disse dage ”budget samtaler 2017” er der for få timer i døgnet. (men faktisk gælder det hele året rundt)

Denne travlhed og manglede overskud gør, at salgslederen ofte kommer på bagkant med den daglige ledelse. Man glemmer pludselig at fejre de små sejre i hverdagen, som sælgerne skaber tidligt i salgsprocessen, fordi fokus og presset er på det ”endelige” resultat.

Men det er netop disse daglige sejre vi som salgsleder skal have fokus på. De løfter og giver sælgeren motivation – og uden disse små sejre… får vi aldrig de store!

3 vigtige grundsten som kan flyttet salgsresultaterne!

Hos K plus K har vi et dagsprogram under overskriften "Den sunde salgsleder" hvor vi arbejder med 3 grundlæggende fokusområder som vi ved har stor effekt på salgsresultaterne:

1. Din Personlig Lederstil:

Som leder er det vigtigt at du har selvindsigt og kender din lederstil. At du er bevidst omkring dine naturlige styrker og adfærdstræk - og ved hvornår du er udfordret i din salgsledelse. Derfor er det vigtigt at du som leder anerkender og lærer at håndtere disse udfordringer, således du undgår de små ”overspringshandlinger” som fjerner fokus og overblik. Netop lederens fokus og overblik er afgørende for sund og effektiv salgsledelse. Hos K plus K bruger vi PPA-DISC Leadership rapport til afdækning af lederstil.

2. Leadership:

Der findes hundredevis af citater om ”leadership” og det er altid et populært samtaleemne, fordi det handler om de blødere ledelsesdiscipliner som teamudvikling, coaching, relationer, samarbejde, motivation. Hvorfor er det så svært alligevel?

Det svære ved jobbet som salgsleder er, at du skal jagte samme målsætning hos alle dine sælgere - men med en meget differenceret ledelsestilgang. Derfor er der to afgørende elementer for, om du får succes som salgsleder - din empati - og din evne til at arbejde individuelt i din salgsledelse.

Derfor er det vigtig du kender dine sælgers salgsprofiler, ved hvad er motivere dem, og at du kender deres individuelle udfordringer og ”stopklodser” i salgsarbejdet - således du kan afhjælpe disse. Kan anbefale PPA-DISC til afdækning af sælgerprofil.

3. Individuelt Management:

Modsat ”leadership” er ”management” ikke et særligt populært samtaleemne blandt sælgere og salgsledere. Det er utrolig ærgerligt fordi klare rammer og opfølgning på mål, blot er med til at sikre at vi arbejder i den rigtige retning. Det skaber yderligere tryghed og overblik hos både sælger og leder.

Grunden til at det ofte opfattes negativt og som en slags kontrol er, at vi som salgsleder ofte bruger opfølgning og management som en slags ”målstreg” som bliver afgjort hver måned på salgsmødet. De sælgere som er i mål får ros – og de øvrige får af vide, at det ikke er godt nok - og at der skal kæmpes endnu mere… måske er det dem der har kæmpet mest??

Vi skal i stedet være mere individuel i vores opfølgningen på salgsmålene. Det handler om at have en positiv og løbende dialog i dagligdagen og korrigere der hvor salgsopgaverne løses. Det er her vi som salgsleder kan hjælpe sælgerne - få afklaret kompetencerne - og få skabt en fælles forståelse og motivation for de mål der er opstillet i salget.

God ledelse!

Hvis du vil vide mere om din egen ledership profil – eller ønsker at videreudvikle dine ledelseskompetencer så læs mere om vores program her: "Den sunde salgsleder"

Du kan også sende os en mail eller bare gi et kald – vi er klar!

Mvh. K plus K 

Kommentarer

 • http://dommtester3.com - dommtester3.com
  "http://dommtester2.com" - dommtester2.com
  [url - http://dommtester4.com
  dommtester1.com
  http://dommtester.com


  ??????

Skriv din kommentar


Tilbage til oversigten

SENESTE BLOGINDLÆG
 
KONTAKT OS
 • Adresse:
  KplusK Aps, Landlystvej 33,
  8600 Silkeborg
 • Telefon:
  Silkeborg, Jan Kuipers (+45) 53618016
  Kolding, Michael Krogh (+45) 20251610
 • Email:
  kontakt@kpluskpartner.dk
RING MIG OP