Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /var/www/kpluskpartner.dk/public_html/apps/controllers/router.php on line 8
Varme og kolde penge i salgsjobbet
Ring til os: +45 53618016

Varme og kolde penge i salgsjobbet

Varme og kolde penge i salgsjobbet


Jeg havde en spændende kandidat til samtale, ang. et job i salg. Vi kom til at tale om motivation for den enkelte sælger. Her kom han med et godt svar som jeg siden har tænkt på. I samtalen med sælgeren gik dialogen ca. sådan:


Mig:
”Når det kommer til aflønning i et job, hvor meget betyder det så for dig, at du belønnes efter egne resultater?”


Kandidaten:
”Michael, jeg kan godt lide at tjene penge – det kan ALLE sælgere. Men jeg foretrækker ”varme penge” frem for kolde penge”


Mig:
”Sig noget mere om det”


Kandidaten:
”Varme penge” er mere end ”kun” penge. De kommer fra en person, som har værdsat, bemærket og anerkendt min indsats. Der er ros og interesse for mine resultater. Jeg bliver bekræftet i, at jeg har lavet noget, som betyder noget for andre.
”Kolde penge” afregnes ved kasse 1 og gives med ”kolde” hænder. Jeg ved godt, at der kan være flere penge i ”kolde penge”, men for mig er ”varme penge” mere værd.


Min refleksion:


Jeg ved fra mange sælgere, at penge ikke er alt i et job. Godt firma/god ledelse/gode kolleger og rammer betyder også meget. Mange sælgere er ambitiøse, selv om det ikke KUN er pengene, som motiverer. Ovennævnte kandidat er ambitiøs, og får ekstra energi, når han mærker, at han gør noget betydningsfuldt for et firma/chef. At vinde sammen med andre betyder noget.


Synes kandidatens svar på ”varme” og ”kolde” penge giver god mening, og bemærker at ”varme penge” har en højere vekselkurs for modtageren. Interessant.


Hvad tænker du om din egen løn i salg? – modtager du ”varme” eller ”kolde” penge  for din indsats? – har du nogle sælgere ansat, aflønner du dem så med ”varme” eller ”kolde” penge?

Send gerne en kommentar.


Vi ses derude!

Michael

 


 

Kommentarer

  Skriv din kommentar


  Tilbage til oversigten

  SENESTE BLOGINDLÆG
   
  KONTAKT OS
  • Adresse:
   KplusK Aps, Landlystvej 33,
   8600 Silkeborg
  • Telefon:
   Silkeborg, Jan Kuipers (+45) 53618016
   Kolding, Michael Krogh (+45) 20251610
  • Email:
   kontakt@kpluskpartner.dk
  RING MIG OP